Tips tegen haaruitval

9 mei 2013

tips tegen haaruitval die werken!

tips tegen haaruitval!

Zowel mannen als vrouwen kunnen vroeger of later last krijgen van haaruitval. Al je je haar goed gezond houdt kun je haaruitval zoveel mogelijk tegen gaan. Hieronder 10 handige tips om haaruitval zoveel mogelijk tegen te gaan.

Weet jij bijvoorbeeld welke invloed zon, roken, haarstijl, stress, dieet hebben op je haar?

Ten slotte wordt nog een medicijn besproken om haargroei te bevorderen.

 1. Was je haar regelmatig.

  In tegenstelling tot wat er vroeger werd gezegd, toen men adviseerde om je haar niet te vaak te wassen, hebben experts aangetoond dat je wel degelijk regelmatig je haar moet wassen. Dit met name om je haar, maar vooral ook je hoofdhuid, goed schoon en daarmee gezond te houden. Een gezonde hoofdhuid bevordert haargroei. Gebruik tijdens het wassen van je haar altijd een milde shampoo die geschikt is voor dagelijks gebruik en masseer je hoofdhuid daarbij met je vingertoppen, absoluut niet met je nagels.

 2. Voorkom roos

  Probeer altijd eventuele roos en ander overmatige sebumproductie van je hoofdhuid onder controle te houden. Het is nooit bewezen dat er enig verband staat tussen roos en haaruitval, maar zeker is wel dat de kwaliteit van je haar beter is als je hoofdhuid gezond en schoon is. Heb je last van roos of een overmatige sebumproductie, raadpleeg dan je kapper, huisarts of huidarts voor de beste manier op het te bestrijden. Het is in ieder geval altijd belangrijk om een correct en uitgebalanceerd voedingspatroon aan te houden en je haar met milde en specifieke producten te wassen.

 3. Laat je haren regelmatig bijpunten.

  Dit draagt er aan bij dat je haar gezond blijft en er mooi en verzorgd uitziet.

 4. Verf je regelmatig je haar.

  Laat je dan voorlichten door een professionele kapper. Ook op het gebied van haarverven en kleuren staan de ontwikkelingen namelijk niet stil en de haarverfmiddelen worden dan ook steeds geavanceerder en steeds gebruiksvriendelijker. Vooral behandelingen die je haar ontkleuren of veel lichter maken zijn in de regel schadelijk voor je haar. Pas daar dus altijd mee op.

 5. Vermijd stess!

  Stress kan haaruitval namelijk verergeren en het kaalheidsproces versnellen.

 6. Pas op met strenge diëten.

  (Te) Strenge diëten is namelijk niet gezond, dus ook niet gezond voor je hoofdhuid en je haar.

 7. Pas op met zon

  Langdurig blootstelling aan de zon kunnen op den duur het haaruitval verergeren. Bescherm daarom je haar zo veel mogelijk tegen de zon. Niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de winter(sport).

 8. Niet roken!

  Dit wist je al, maar roken schaadt je gezondheid.

 9. Check je huisarts

  Raadpleeg bij overmatig haaruitval of haaruitval dat als niet normaal kan worden beschouwd, altijd je huisarts, huidarts of dermatoloog. Ook als je het niet zeker weet.

 10. Het juiste kapsel

  Gebruik een haarstijl dat bij je haartype past. Kies geen volumineus kapsel of extra lange lokken als je haar daar niet geschikt voor is. Je haar moet er altijd glanzend en gezond uitzien. Wordt je haar dunner, kies dan, in overleg met je kapper, een andere haarstijl.

propecia tegen haaruitval

propecia tegen haaruitval

En als je het echt grondig wil aanpakken en je haargroei wil bevorderen, dan is er Propecia. Dit is een receptplichtig medicijn, dat je kan worden voorgeschreven door onze online apotheek. Lees er meer over op deze website of klik op de bestelbutton voor meer info.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment