Haarverlies door stress

21 maart 2013

haarverlies door stress

haarverlies door stress

Door ernstige stress of chronische stress kan je last krijgen van haarverlies. Ernstige stress verandert verschillende dingen in het lichaam. De bloeddruk kan toenemen en je kunt last krijgen van verschillende klachten. Denk bijvoorbeeld aan

  • hyperventilatie,
  • oververmoeidheid
  • en vooral haarverlies.

Het is belangrijk om in eerste instantie te proberen om de stress te verminderen. Als je dit niet zelf lukt dan kan je hulp van buitenaf inschakelen. Hulp kan je helpen om de stress te verminderen, waardoor het haarverlies vanzelf minder wordt.

Maar hoe komt het dat je haar verliest door stress?

De reden dat je haar verliest heeft te maken met de adrenaline aanmaak in het lichaam. Door de stress gaat je lichaam adrenaline aanmaken. De adrenaline wordt afgebroken in de lymfeklieren. In de hoofdhuid kan je lichaam de adrenaline minder goed afbreken. Hierdoor komt de adrenaline in aanraking met de talgklieren in de hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat er melkzuur wordt aangemaakt door de hoofdhuid. Melkzuur is slecht voor de haargroei, waardoor de haargroei wordt afgebroken. De haarwortels worden hierdoor beschadigd, waardoor er haaruitval ontstaat.

Als je last krijgt van haaruitval door stress dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Probeer in eerste instantie de oorzaak van de stress te achterhalen. Als je de oorzaak weet te achterhalen dan kan je de stress eenvoudiger weghalen. Door de stress weg te halen zal de adrenalinetoevoer sneller stoppen, waardoor de haaruitval stopt. Nog een manier om de haaruitval tegen te gaan is een hoofdhuidmassage. Een hoofdhuidmassage is bevorderlijk voor twee dingen.

  1. Het zorgt ervoor dat de hoofdhuid weer in een goede conditie verkeert
  2. en dat je hoofdhuid minder haren verliest.

Melkzuur verwijderen met shampoo of lotion

Naast het tegengaan van de stress en het stimuleren van de hoofdhuid is het belangrijk om melkzuur af te wenden. Melkzuur zorgt er uiteindelijk voor dat je last krijgt van haaruitval. Er zijn speciale lotions verkrijgbaar, waarmee de hoofdhuid weer in een goede conditie kan verkeren. Dit gebeurt door de melkzuur met de shampoo of lotion te verwijderen. Daarbij is het belangrijk om regelmatig te ontspannen om zo de negatieve gevolgen van stress te verminderen. Neem je tijd om je gedachten even op een rijtje te zetten. Eventueel kan je een sport gaan beoefenen om de gevolgen van stress tegen te gaan. Dit zijn allemaal manieren om het haarverlies te verminderen.

Propecia, medicijn tegen haarverlies.

Werkt dit allemaal niet voldoende, denk dan aan het medicijn Propecia tegen haarverlies. Lees hier meer over Propecia of klink op de bestelbutton hieronder om Propecia te bestellen.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment