Haartransplantatie of haargroeimiddel?

26 februari 2013

Haartransplantatie of haargroeimiddel

Haartransplantatie of haargroeimiddel?

De voetballers Snijder en Rooney moesten eraan geloven. Ze ondergingen een haartransplantatie. Maar niet iedere kliniek voert deze behandeling even goed uit. De ene chirurg is minder vakkundig dan de ander. Als een behandeling niet goed is uitgevoerd kan je dat herkennen aan een onnatuurlijke haarlijn: deze kan scheef zijn, een onnatuurlijke vorm hebben of te hoog of te laag zitten. Een andere veel voorkomende fout die wordt gemaakt is dat de chirurg het haar in de verkeerde richting terug zet, met als gevolg dat de haren tegen de richting van de bestaande haren in groeien.


Daarnaast is niet iedereen geschikt om een dergelijke behandeling te ondergaan en in het kader van meer patiënten is meer inkomen, wordt dat vaak ‘vergeten’. Het is een ingrijpende behandeling en daarvoor is het van belang dat:

  • je gezondheid in goede staat verkeert.
  • Ook is het niet raadzaam om deze behandeling toe te passen als je te jong bent. Als je voor je dertigste kaal begint te worden kan dat uiteraard erg lastig zijn, maar een behandeling wordt dan afgeraden.
  • Daarnaast is de behandeling ook niet aan te raden bij mensen die dun, licht en stijl haar hebben, het effect is dan vaak maar marginaal.
  • En uiteraard kunnen ook de kosten van een dergelijke behandeling een drempel opleveren. Deze zijn namelijk niet mals.

Redenen genoeg om goed na te denken of een dergelijke behandeling wel voldoende soelaas biedt en om er eventueel van af te zien. Er zijn namelijk andere, vaak betere en zeker minder riskante alternatieven.

Haartransplantatie of haargroeimiddel?

Het beste alternatief blijkt voor veel mannen het middel Propecia. Dit geneesmiddel wordt al jaren met veel succes in de VS gebruikt maar moet nog ontdekt worden in Europa.

Verkrijgbaarheid van Propecia

Dat het middel in Europa nog niet helemaal is doorgebroken, komt doordat het nog maar relatief kort op de markt is. In tegenstelling tot Amerika waar het al langer op de markt is en er veel positieve gebruikers zijn, is het middel hier niet overal verkrijgbaar. Gelukkig voor de kalende Nederlandse man, is het hier wel te verkrijgen en
steeds meer mannen maken er dankbaar gebruik van.

Wat doet Propecia?

Propecia is een medicijn dat het verliezen van het haar vertraagd en de aanmaak van nieuw haar stimuleert. Propecia is daarmee één van de weinige middelen die daadwerkelijk werkt tegen niet-erfelijke kaalheid.

Wetenschappelijk bewijs werking Propecia

Er is wetenschappelijk aangetoond dat Propecia haarverlies kan stoppen en de haargroei stimuleert. De werkzame stof Finasteride vertraagt het proces van korter en dunner wordend haar. Daarnaast wordt nieuwe haargroei gestimuleerd. Deze dubbele werking zorgt er dit in de meeste gevallen voor dat het proces van haaruitval stopt en er nieuw haar gaat groeien.

Eventuele bijwerkingen, voor- en nadelen Hoewel ze zelden voor komen, zijn er enkele bijwerkingen bekend: het
lichtelijk opzetten van de tepels en een verlaging van het libido.

VoordelenPropecia:

  • Wetenschappelijk bewezen werking.
  • Lage prijs van de pillen.

Nadelen propecia:

  • Werkt niet bij erfelijke kaalheid.
  • Niet door de ziektekostenverzekering vergoed.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment